Workshops

Workshops bij Atelier Marion

Altijd al willen schilderen of beter leren tekenen?

De workshops worden gegeven in kleine groepen (max 5 deelnemers). Hierdoor is er genoeg aandacht op jouw niveau en kun je op een leuke manier je talenten verder ontwikkelen.

Hoe maak je ruimte en diepte in je schilderij? Deze en vele andere vragen worden in deze workshop beantwoord. Met korte opdrachten en oefeningen leer je al doende het onderwerp mooi neer te zetten. Er is alle ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. In de workshop draait het vooral om het plezier in schilderen. Deze workshop is voor beginners én gevorderden.

Olieverfschilderen
Olieverf is een geweldig materiaal om mee te schilderen. Bij olieverfschilderijen denk je al snel aan de Hollandse Meesters als Rembrandt en Vermeer. In deze workshop gaan we aan de slag om de mogelijkheden van olieverf te ontdekken. Dit kan in een klassieke stijl, maar de intense kleuren kunnen ook heel goed ingezet worden op een expressieve manier. Het maken van een olieverfschilderij vraagt om de nodige kennis. Je leert hoe je het schilderij goed opzet, van de ondergrond tot aan het schilderen van de laatste lichtpuntjes.


Beschilderen van bestaande objecten (voorwerpen)

Heb je thuis een vaas die al lang in de garage staat, of een schaal en niet weet wat er mee kan doen? Gooi hem niet weg en kom langs in mijn atelier. Ik geef tijdens een workshop jou tips en advies om hem mooi op te pimpen, zodat je naar huis gaat met een mooie vaas die een prominente plek in je woonkamer krijgt. Maar voordat we aan de slag gaan, geef ik  de vaas een hechtlaag (gesso) zodat we aan de slag kunnen met olieverf. Ik heb veel voorbeelden Die je kunnen inspireren of misschien kom jezelf met een leuk voorbeeld.

De workshops starten in de laatste week van september 2016. Ik heb een dinsdagochtend groep ( 9-11 uur ) en een dinsdagavond groep ( half 8- half 10 ).

En een donderdagmiddag groep ( half 2 – half4 ). De kosten zijn 125 euro voor 7 bijeenkomsten en dit is inclusief al het materiaal.